Gave til nybagt far

Ofte giver vi gave til barnet og moderen, når der er kommet en lille ny til verden. Det er der heller ikke noget at sige til – de er jo på den eller anden måde også begivenhedens midtpunkt. Det betyder dog ikke at faderen skal glemmes.

Han har været der som støtte, og er også overvældet af en masse følelser for den lille ny – han har da fortjent en gave. Men hvad skal du give ham?

Mangler du inspiration til hvad du skal give den nybagte far, er vi kommet dig til undsætning og har samlet nogle gode gaveideer til lige netop ham.

Fra mor og barn

Din mand har været en god støtte, hjulpet og holdt din hånd gennem hele graviditet og under selve fødslen. Du vil gerne sige tak, og give ham noget han kan se tilbage på, minde ham om dig og jeres barn.

Smykker

Smykker ikke kun for kvinder. Ved at forære ham et smykke med en indgravering eller vedhæng personliggør du det. Det kan for eksempel være, at du får skrevet ”Far” eller barnets fødselsdag, navn, mål og vægt ind i smykket. Overvej i den forbindelse hvilket slags smykke du ved din mand vil bære – det kan være et ur, en ring eller en halskæde.  

Billeder

Find en professionel fotograf og få ham til at tage nogle billeder af dig – gerne med din fine, runde mave. Er du modig, kan du få taget billederne uden noget tøj på. Denne gave kræver selvfølgelig lidt forberedelse, men er helt sikkert en god idé, som han vil sætte pris på. Du eller I kan sammen udvælge de bedste, få dem sat i en ramme og hænge dem op til evigt minde om den store dag.

Læs også:  Værtindegaver

Bæresele, slynger eller vikle

Med en bæresele eller vikle sørger du for, at barn og far kommer tæt på hinanden og får noget nærhed – og hvorfor skal han ikke også nyde det. Det er heller ikke ergonomisk eller sjovt, at have et barn hængende på armen ved en længere gåtur. Med en vikle kræver det lidt mere forberedelse, for især faren, da han skal lære teknikken til hvordan man binder sådan en korrekt. Der findes dog et væld af slynger og vikler, alt fra strækvikler til ringslynger, så undersøg endelig hvad der passer til jer. Med en bæresele derimod er det nemt og enkelt at spænde barnet så det sidder godt og fast. En gave der helt sikkert vil gøre den nybagte far glad, da de både sørger for nærhed, at barnet kan følge med i hvad der sker, og så får man begge hænder fri, til når man for eksempel, skal op og handle.

Tattoo

Er din mand og ikke mindst du til tatoveringer, kan det en tatovering være en super god og personlig gave. Giv ham i den forbindelse et gavekort til en god tatovør, så han kan få jeres guldklumps navn eller andet der har været betydningsfuldt for jer under graviditeten, tatoveret. Er du selv en kreativ haj, kan du endda selv skitsere tatoveringen. 

Oplevelsesgaver til parret

Du kender nogle der er blevet nybagte forældre, og tænker de godt kunne brug et lille afbræk fra en lettere anstrengende og udmattende tid. Du vil endda hjælpe med at passe den lille guldklump, så de kan komme ud og få lidt tid sammen. Dermed er en fælles oplevelsesgave en super god idé.

Biografbilletter

Med et gavekort for to til biografen går man aldrig helt galt i byen – her kan parret se en god film i selskab hinanden og bare slappe af for en stund. Denne gave er især god, hvis parret endnu ikke ønsker at være væk fra deres øjesten i alt for lang tid ad gangen. Med dette gavekort får parret ikke kun biografbilletter men også popcorn og sodavand til.

Læs også:  Idéer til bryllupsgave

Action-oplevelse

Er parret til adrenalin og action kan et gavekort til en action-oplevelse være den perfekte idé til at parret kan få et afbræk. Adrenalin kan være med til at give overskud, kan virke afslappende og så er det super sjovt. Du kan give et oplevelsesgavekort til paragliding, faldskærmsudspring eller kør Ferrari for en dag.

Smagsoplevelse

Når man har fået en lille ny er der ikke lige så meget tid til at komme ud, som man førhen gjorde. Overvej hvad parret er til, om det skal være midt på dagen eller om aftenen – der findes nemlig et væld af smagsoplevelser inden for kategorien. Det kan for eksempel være vinsmagning, brunch, tapas for 2 eller en 3-retters menu.

Spaophold

Den afslappende, romantiske gave, der med sikkerhed giver et break fra dagligdagen. Med denne gave får  parret mulighed for, at nyde hinanden på en miniferie fyldt med forkælelse for både krop og sjæl.

Du kan også vælge at dele gaverne op og give dem en oplevelse hver især, så den anden kan blive hjemme og passe barnet imens.

Den søde eller sjove

T-shirt

Dette er en sjov og anderledes gaveidé som helt sikkert vil sørge for et smil på din mands læber. T-shirten har nemlig en bilbane på ryggen – dermed kan jeres barn lege med biler på hans ryg, mens han ligger på maven og slapper af. Super sjov og personlig gaveidé.

Kop

Få lavet en personlig kop til den nybagte far ved at få skrevet en personlig hilsen på den. Du kan også få taget et billede af ham og barnet sammen og få det printet på koppen. Dermed vil han mindes, når han drikker en kop kaffe eller te.

Læs også:  Konfirmationsgaver

Bodystocking

Den her gave er både sød og sjov. Den skal selvfølgelig passe baby, men med et sjovt og sødt lille print hvor der for eksempel står ”Du kan godt, far” eller ”Verdens bedste far”, vil du med sikkerhed glæde den nybagte far. Du kan finde mange forskellige, morsomme og hyggelige tekster til at personliggøre body’en med. Få inspiration her.

Den praktiske

Bog

Der findes mange bøger om det, at blive far – både oplysende, sjove og kreative bøger. Moderen har sikkert allerede købt de fleste bøger om opdragelse, barnets udvikling, leg og motorik og så videre. Med en bog der er mere målrettet faren og det at blive far, kan det være med til at inspirere og motivere ham.

Kalender

En kalender kan godt lyder lidt kedeligt, men denne idé er ikke helt hen i vejret. Til at starte med er den praktisk i forhold til hvornår, at faren skal deltage i diverse aftaler, ved læge og sundhedsplejerske, men senere kan kalenderen bruges som en form for dagbog.

Her kan I notere, hvornår barnet for første gang siger far, får sin første tand og så videre. Det er også en god gave, at have til når jeres guldklump engang skal konfirmeres. Kalenderen kan eventuelt piftes op og gøres mere personlig med billeder af jeres lille familie.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You May Also Like