Gave til nybagte forældre

Leder du efter den perfekte gave til de nybagte forældre, er du kommet det rigtige sted hen, vi har nemlig samlet en række gode og brugbare gaveideer som du kan give det nybagte forældrepar. 

Den lille ny skal måske også have en gave, men hvad med mor og far? Det kan være svært at finde rundt i – der er også mange søde og sjove gaveideer – og du vil gerne give de nybagte forældre en rigtig fin og personlig gave. Der er mange ting man kan tænke ind i en gave til nybagte forældre; venter de deres første barn eller har de børn i forvejen? Du ved de nok er trætte og en smule overvældet, men du vil gerne sørge for at barselsbesøget bliver hyggeligt – læs med her, vi har sørget for nogle gode råd samt samlet nogle gaveideer til det nybagte forældrepar.

Hvem skal gaven gives til?

Det virker måske ikke som den mest uoverskuelige gave, at finde – man kan vel altid købe en fin bodystocking eller en sød lille bamse til baby, men du tænker, at du gerne vil give en gave til de nybagte forældre. 

En typisk barselsgave er også til barnet, men man kan også vælge at give en til mor og far, en af dem eller til alle. Hvad så hvis de har ældre børn, skal de så også have en gave? Det kan være svært at finde rundt i, men gør op med dig selv hvem du ønsker, at give en gave til, hvis ikke de alle skal have en.

Ofte glemmer forældrene med en lille ny på armen, at tænke på dem selv. De har travlt, der er meget at se til, og tiden er knap. Det har du nok allerede tænkt, og det er netop derfor du gerne vil overraske dem og ikke mindst glæde de nybagte forældre med en barselsgave. 

Men hvad skal sådan en gave koste? 

Hvad skal en gave til nybagte forældre koste?

Først og fremmest er det selvfølgelig helt op til dig og din pengepung. Det er også meget forskelligt hvad traditionen er for hver enkelt familie eller blandt venner/veninder. Vi vil anbefale dig, at du tænker over jeres relation – er det tæt familie eller en kollega? 

Læs også:  Gave til nybagt mor

Mange får også holdt babyshowers i dag, hvor man i forvejen giver en gave. Dertil kommer en barnedåb eller navngivningsfest måske også. Det kan hurtigt løbe op i mange penge. Overvej derfor om du vil give en mindre gave til babyshower og dermed en lidt større gave til det nybagte forældrepar. Det er derfor meget op til dig selv, hvad du ønsker at spendere, men man kan sagtens finde nogle fine gave helt ned til omkring 100 kroner.

Gave til de nybagte forældre

Vi har taget udgangspunkt i, at du ønsker at give en fælles gave. Mangler du gaveinspiration til den nybagte far kan du få det her, eller mangler gaveinspiration til den nybagte mor kan du finde det her. 

Gaveideer til de nybagte forældre

Gavekurv

En flot gavekurv fyldt med forskellige snacks er en sikker vinder – især til de lange aftener eller nætter hvor energien ikke er på sit højeste, så kan mor og/eller far lige hapse lidt lækkert. 

Blomster eller planter

En klassiker som de fleste holder af. Hvem kan ikke lide at have velduftende og smukke blomster stående. Du kan også give dem en plante, de kan få glæde af i mange år, og dermed mindes den store dag ved at se den stå i deres hjem eller have. 

Chokolade

De fleste mennesker kan godt lide chokolade, så hvorfor ikke give noget lækker chokolade i gave. Der findes mange forskellige varianter af chokolade, så du kan da helt sikkert finde noget der falder i de nybagte forældres smag. 

God kaffe eller te

Kaffe skal de nok få drukket noget af med en lille ny i huset. Måske er de endda kaffeentusiaster, og så kan en god pose kaffe da kun være en god gave. Er parret mere til te findes der også mange forskellige slags god og velsmagende te. 

Gavekort til en fotograf

En gave for livet – mange nybagte forældre synes, det er hyggeligt og sjovt at sidde og kigge på billeder af deres lille diamant senere hen i livet – de vokser sig hurtigt store. Billederne kan også bruges engang, når baby skal konfirmeres, nonfirmeres eller lignende.

Biograftur

Et gavekort til biografen er heller ikke helt af vejen. Det kan være, du tilbyder at passe deres guldklump (og eventuelt større søskende), så de kan tage en tur i biografen og nyde hinandens selskab, kun de to, for en aften.

Læs også:  Gave til nybagt far

Smagsoplevelse

Som nybagte forældre er der ikke meget tid til de helt store tryllerier i køkkenet eller til at komme ud og spise i byen. Måske er de endda et par, der førhen har gået meget ud for at spise førhen. Hvis du tænker de ikke har tid til det – der er også meget at se til med en lille ny – kan man også give et gavekort på takeaway. En gave der helt sikkert er kærkommen. 

Krus

Du kan give mor og far et krus med deres måske nye titler på. Måske de skal matche. Ellers kan du også få printet et billede på et krus – eventuelt af den lille ny. Er du lidt sjov, kan du også give dem et krus med et billede på af dig, så de ikke “glemmer” dig i alt baby-ræset.

Den alternative gave til de nybagte forældre

Når man lige har fået en lille ny, er der ikke meget overskud til praktiske opgaver i hjemmet. En gave der helt sikkert vil falde i god jord, kunne derfor være en alternativ gave til de nybagte forældre. Du kan selvfølgelig kombinere denne gave med en anden form for gave til de nybagte forældre. 

Det behøver heller ikke koste særligt mange penge at give en barselsgave. Vi har samlet lidt inspiration til en “hjemmelavet” gave nedenstående og den vil helt sikkert være kærkommen. 

  • Rengøring eller oprydning af deres hjem.
  • Ordne deres vasketøj.
  • Slå græs, luge ukrudt eller andet havearbejde.
  • Tilbyde at passe deres guldklump, så mor og far kan tage på en date.
  • Du kan også tilbyde, at passe de ældre søskende, så parret kan nyde deres lille ny alene. 
  • Du kan lave mad til dem, som de kan fryse ned, så de har nem mad til flere dag.  
  • Har de ældre børn, kan du også tilbyde at tage dem med en tur på legeplads.

Gave til søskende

Du tænker måske, at de ældre søskende godt kan blive glemt eller overset lidt, når der, er kommet en lille ny guldklump ind i familien, og derfor ønsker du, at give en gave til ham der lige er blevet storebror, eller hende der lige er blevet storesøster? 

Læs også:  Værtindegaver

Det er jo også en stor ting og ikke mindst lettere omvæltende for børn at blive storesøster eller storebror – derfor kan det være en god idé, at have en gave med til en af de “store” når man kommer på besøg. Det skal da også fejres, at de har fået en lillesøster/lillebror. Denne gave behøver ikke at være en kæmpe ting, det kan fint være en lille ting. Du skal blot overveje barnets alder. 

Gaveideer til storesøster eller storebror

En bog

Der findes mange gode børnebøger. Du kan vælge en klassiker som Peter Plys, Rasmus Klump eller Børnenes H. C. Andersen. Man kan også få lavet en personlig bog, hvor barnets navn indgår som hovedperson. 

Malerbog eller anden kreativ ting

En malebog, perler, modellervoks eller en anden kreativ gave som barnet eller børnene kan få tiden til at gå med, er også en god gaveidé til de ældre søskende. 

Spil

Børn elsker at spille spil, og der findes mange forskellige og spændende spil på markedet – til alle aldre. Udover at det er sjovt for børn at spille spil, kan det også være lærerigt for dem. 

Bil eller dukke

Kan barnet godt lide biler eller dukker er dette en oplagt idé. En ny bil eller dukke til samlingen kan aldrig skade.

Slik, en tur i biografen eller ud og spise

Alle børn elsker slik, så lidt at forsøde tilværelsen med vil med sikkerhed være et hit blandt de ældre søskende. 

Du kan også invitere de ældre søskende med ud og spise eller ind og se en film i biografen. 

Legeland, legoland eller tivoli 

Du kan tilbyde at tage de ældre søskende med en tur i legeland, legoland, tivoli eller lignende – på den måde giver du både forældre og barnet/børnene en gave på én og samme tid. De vil helt sikkert nyde, at komme ud og opleve lidt, mens de nybagte forældre kan blive hjemme med deres lille ny og få lidt ro på. 

Gaveinspiration til den lille ny – læs her. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You May Also Like