Konfirmationsgaver

Konfirmationsgaver

Tiden nærmer sig hvor den lille guldklump skal træde ind i de voksnes rækker. Rundt om i landet ser vi drenge og piger klædt i fint tøj, gå ind i kirken, køre derfra i flotte biler og humøret er højt – det er en stor dag for den unge, og det skal fejres med fest og gaver. 

Foråret er lige rundt om hjørnet, og tiden hvor de smukke unge mennesker skal konfirmeres, nærmer sig med lynets hast. Det kan være svært at finde den perfekte gave til konfirmanden, derfor har vi her på siden samlet nogle gaveideer, så du kan få lidt inspiration til konfirmationsgaven. 

22 konfirmationsgaver der med sikkerhed vil glæde konfirmanden

Den perfekte konfirmationsgave

Du ønsker at finde den helt perfekte konfirmationsgave til det unge menneske, men finder det en smule svært. Du ved det er en stor dag, og du vil gerne forkæle ham/hende. Men hvad skal du give det unge smukke menneske i konfirmationsgave?

Vi vil anbefale, at du gør dig nogle overvejelser, inden du går ud, og køber en konfirmationsgave.

Først og fremmest kan det give god mening at kigge på modtageren. Er det en pige eller en dreng, der skal konfirmeres. Der kan nemlig være stor forskel, på hvad der lægges vægt på og hvordan de ser selve konfirmationen, om man er en pige eller en dreng. Derudover kan det være, at konfirmanden har en interesse, såsom fodbold, musik, heste eller lignende som du kan tænke med ind i gaven. 

Endvidere bør du overveje relationen mellem jer; er du i familie med konfirmanden, nær ven af familien, nabo eller lignende? Der kan være forskellige forventninger til konfirmationsgaven alt afhængigt af hvor tætte I er. 

Det næste spørgsmål er så, hvor meget skal en konfirmationsgave så koste?

Hvad skal en konfirmationsgave koste?

Først og fremmest afhænger det selvfølgelig af dig og din pengepung. Men, som sagt giver det god mening at kigge på ens relation til det unge menneske. Er du i familie eller nær ven af familien til konfirmanden, er forventningerne til gaven også derefter. En konfirmationsgave er ofte af den lidt dyre slags, og bør generelt også være af større karakter end for eksempel en fødselsdagsgave – det sker kun én gang i livet for konfirmanden. 

Er du ikke så tæt på familien, er nabo eller lignende behøver gaven ikke være af lige så stor karakter. Dermed er forventningerne heller ikke det samme, og du kan fint give en mindre gave. 

Det er også en tradition, at konfirmanderne indbyrdes giver hinanden en gave i kirken. Denne gave kommer ofte i form af en rose. Er man lidt tættere kan man supplere rosen med en lille ekstra gave. 

Vi har samlet en lang række gaveideer til konfirmanden som fås i forskelligt prisklasser, således alle kan være med. 

Slå jer sammen om en konfirmationsgave

Det kan være en god idé, at I er flere der går sammen om en konfirmationsgave. Konfirmanden har nemlig sikkert fyldt ønskesedlen med dyre gaver der er over dit budget. Ved at I slår jer sammen, kan I på den måde, imødekomme konfirmandens ønsker.

Læs også:  Gave til nybagte forældre

Det er dog muligt at I der slår jer sammen har forskelligt gavebudget – snak om det, aftal om i skal finde et fælles beløb at give gave for, eller om hvorvidt det er okay nogle giver mindre end andre. I kan også vælge, at give det resterende beløb som pengegave. Det handler om at gøre konfirmanden glad, og ikke om hvor meget I indbyrdes har bidraget med. Der findes dog mange muligheder for at lave et fælles regnskab på, for eksempel denne app. Weshare

Penge i konfirmationsgave

Den klassiske og også gode gave til konfirmanden. Det er meget normalt i Danmark at give penge som konfirmationsgave – det forventes næsten. Det kan dog synes lidt kedeligt og ikke som værende specielt opfindsomt. Men, du har rig mulighed for at pifte en pengegave op, så den ikke bare kommer i en hvid kuvert. Hertil kommer vi med lidt inspiration til en lidt mere sjov og kreativ måde at give en pengegave på. 

  • Kom mønter i en spand med sand eller jord og dekorer toppen af spanden med små Lego-figurer, paraplyer eller lignende.
  • Put mønter i en pakke Toffifee i stedet for chokoladen.
  • Dekorer et kort hvor du kommer pengene på. 
  • Lav en bold ud af sedler.
  • Lav en rose eller en buket hvor blomsterne er sedler. 
  • Lav sommerfugle ud af pengesedler.
  • Lav håndvægte ud af mønter.
  • Find et par gamle bukser og fyld lommerne med penge. 
  • Gem penge i en kasse fra et morgenmadsprodukt eller lignende. 
  • Lav et pengetræ.

Gaveideer til konfirmanden

De små er blevet store, og skal nu konfirmeres. De fleste unge mennesker konfirmeres i starten af teenageårene, hvor de nu går fra barn til at være et ungt menneske. Det kan derfor være svært at finde den helt perfekte gave – legetøj dur ikke længere, og de er heller ikke helt voksne endnu, så en praktisk flyt-hjemmefra-gave vil heller ikke være et hit. Men hvad skal du så give? Læs med her og få inspiration til den perfekte konfirmationsgave. 

Bør man lave en kønsnote)

Plakat

En mere personlig og ikke mindst sød gave kunne være en citatplakat. Der findes mange forskellige, kreative plakater med mange inspirerende og sjove citater på – de fås også i forskellige former, størrelser og farver. Du kan endda få en lige til konfirmanden.

Gadgets

Unge mennesker nu til dags bruger en del gadgets – de kan både være anvendelige, praktiske, sjove og super fede at have. Du kan få alt fra bluetooth-højtalere, hørebøffer, Powerbanks til et minikøleskab. 

Mobiltelefon

En ny mobiltelefon vil med garanti glæde konfirmanden. De fleste i konfirmationsalderen bruger meget tid på deres mobiler – der surfes på nettet, de tager billeder, spiller spil og chatter med hinanden. Det kan være en dyr gave at give, men afhængigt af mærket, kan en mobiltelefon fås fra cirka 500 kroner og op til flere tusinder kroner.

Læs også:  Gave til nybagt mor

Tablet 

Mange anvender tablets i skolen til diverse skoleopgaver og derfor egner den sig godt som en slags “mini-computer”. Den er let at have med på farten, men kan også bruges hjemme til at se film, lave lektier eller spille spil på.

TV

Skal konfirmandens have et nyt tv, eller skal det gamle opgraderes? Et tv kan han/hun bruge til flere ting end at se film eller serier på. Her kan konfirmanden tilkoble computer, spillekonsol eller andet. Et fladskærms-TV vil derfor være den perfekte konfirmationsgave.

Cykel

En cykel er det transportmiddel de fleste unge mennesker anvender når de skal i skole, til træning eller hjem og besøge en ven. De vokser også hurtigt, så der skal en ny cykel til engang imellem, derfor er en cykel oplagt som konfirmationsgave.

Oplevelser

Med en oplevelsesgave kan du komme langt. De fleste i konfirmationsalderen er eventyrlystne, og har en masse krudt at brænde af. Du kan derfor vælge at give konfirmanden en oplevelse for livet med et gavekort til for eksempel virtual reality, klatring, flyvning eller en koncert med yndlingsmusikeren. 

En rejse

Vil du gerne give en personlig gave, hvor i kan få en fælles oplevelse, kan en rejse være en super god idé. Hvad enten det er en weekend i sommerhus, en dagstur til Hamborg eller en uge sydpå. Her kan I rigtig få hygget jer sammen, nyde hinandens selskab og få nogle fælles minder. 

Højttalere

Er konfirmanden glad for musik, vil en ny højttaler helt sikkert være kærkommen. Hvad end højtaleren skal bruges til; om den skal kunne komme med på stranden, eller stå derhjemme, skal yndlingsmusikken høres med god lyd. Højttalere kan fås i mange varianter og designs, så giv en højttaler i konfirmationsgave og dermed sørger du for, at teenageren får en fed musikoplevelse. 

Sneakers 

Et par gode og flotte sneakers er altid anvendelige. Sneakers har længe været på højeste mode herhjemme i Danmark, så der findes helt sikkert et par der vil falde i god smag hos konfirmanden. 

Biograftur

Med et gavekort til biografen for 2 kan konfirmanden tage ind og se den nyeste film, i selskab med en han/hun holder af. Du kan vælge, at give et gavekort hvortil der er popcorn og sodavand. En sikker vinder.

Konfirmationsgaver til ham

En konfirmation er en stor begivenhed for en ung dreng – der skal være fest med god mad og glade gæster, hvor den unge herre er i fokus. Han træder nu ind i teenageårene, og bliver et mere voksent menneske. Det skal fejres med en gave. Vi har derfor samlet nogle af de mest populære gave til en ung dreng (udover penge).

Gaming-udstyr

E-sport og gaming på computeren er blevet yderst populært den seneste tid – for mange mennesker er det en hel livsstil. Der findes et væld af gaming-udstyr, såsom headsets, computermus eller gamerstole. Er konfirmanden til gaming, kan du sørge for, at han får en fed oplevelse med noget lækkert, nyt gaming-udstyr. 

Læs også:  Idéer til bryllupsgave

Parfume

Med en parfume som gave går du ikke helt galt i byen. Personlig hygiejne er en vigtig ting, når man er i konfirmationsalderen, og med en parfume kommer han til at dufte lækkert. 

Fodboldtøj 

Fodbold er den mest populære sportsgren blandt drenge, og er han en fodbolddreng, vil  den nye trøje fra yndlingsspilleren med sikkerhed glæde konfirmanden. Denne konfirmationsgave kan han rigtig vise frem til træning. 

Ur

Der findes mange flotte, maskuline ure i forskellige designs, så du kan med sikkerhed finde et ur, der vil falde i hans smag. Med et ur i konfirmationsgave får han en stilet accessories, som han kan have glæde af i mange år.

Konfirmationsgaver til hende

Hendes store dag er kommet, og hun skal fejres med en stor fest fyldt med smil, godt humør, lækker mad og opmærksomhed. Hun har iført sig en flot hvid kjole, sat håret og måske lagt makeup. I dag er hun en rigtig prinsesse! Men hvad skal du give prinsessen i gave? Vi er kommet dig til undsætning, og har derfor samlet nogle af de mest populære konfirmationsgaver (udover penge) til en ung pige lige her.

Smykker

Et smykke kan være mange ting. Det kan være hun har et yndlingsmærke eller foretrækker guld frem for sølv. Ved for eksempel at give hende en halskæde eller et armbånd med et vedhæng, kan du personliggøre gaven. Det vil minde hende om hendes store dag og ikke mindst om dig. Derfor vil et smykke være en rigtig fin konfirmationsgave.

Taske

Trænger hun til en ny skoletaske eller en ny smart hverdagstaske? Crossover-tasker er ret populære, kan rumme en masse plads og så er de super flotte. Med en ny, flot og moderne taske kan hun pifte sit hverdagslook op – den vil også være god til blå mandag. 

Makeup

Er hun begyndt at bruge makeup, kan noget lækkert nyt makeup eller en makeup-børste være en rigtig fin idé. Der findes et væld af makeup-produkter og makeup-mærker, så du kan med garanti finde noget at give hende i konfirmationsgave. 

Parfume

De fleste kvinder bruger parfume. Mange bruger det endda dagligt. Find derfor den duft du tænker lige vil passe til hende og du sikrer, at hun bliver glad for sin konfirmationsgave.

Glattejern eller krøllejern

Et must have for hende der elsker at sætte hår og lege med det. Med et glatte- eller krøllejern kan hun komme til at se fantastisk ud, lege med de nyeste styles og ordne alle venindernes hår. 

Goodiebox

Med en Goodiebox varer gaven ved i flere måneder. I en Goodiebox får konfirmanden månedlig forkælelse i form af diverse produkter fra diverse skønhedsmærker. Er en gave på dagen ikke nok, er et abonnement på en Goodiebox en virkelig skøn og lækker gaveidé.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You May Also Like