Værtindegaver

Mangler du inspiration til den perfekte værtindegave – det er jo god kutyme, at komme med en lille gave når man skal besøge nogle søde mennesker. 

Værtsparret eller værten har sikkert brugt timevis på at sørget for god mad i anledning af aftenens hyggelige arrangement – og det er heller ikke gratis at lave en festmiddag. Derfor ønsker du/I at glæde værterne med en lille gave til at starte den gode stemning. Du kan derfor læse med her, da vi har kommet dig i forkøbet og samlet nogle gode ideer til den perfekte værtindegave, og hvilke ting du bør overveje.

Hvem er modtageren?

Du bør gøre dig nogle overvejelser, om hvem der skal modtage gaven. Er det én bestemt i værtsfamilien, eller skal det være en for dem alle? Måske er det noget familie, du skal besøge, eller er det en kollega?

Tænker du mest på personen der har tilbragt hele dagen i køkkenet, som derfor fortjener en gave, eller synes du deres børn, skal forkæles lidt ekstra. Du kender måske også den ene person bedre end den anden, og vælger derfor at gå efter en gave til kun den ene. Der findes også forskellige gaver til både mænd og kvinder, men fortjener begge en gave, bør du give noget, de begge kan gøre brug af.

Lige meget hvad er den mindste gave, du kan give et tak.

Hvad bør en værtindegave egentlig koste?

Det er selvfølgeligt op til dig selv og din pengepung. Anledningen spiller også en væsentlig faktor i dine overvejelser. Er det for eksempel i anledning af juleaften du gerne vil give en værtindegave, bør du overveje nogle faktorer med ind i selve gavens prisleje – jul er dyrt at holde, så dermed bør gaven koste lidt ekstra, eller være noget i fælles kan hygge med. Den bør dog ikke koste mere end selve julegaven du giver dem.

Læs også:  Konfirmationsgaver

For at alle kan være med har vi samlet nogle ideer nedenstående der er i forskellige prislejer – alt fra 50 – 500 kroner.

Ideer til værtindegaven

Blomster

Den klassiske – en flot buket blomster eller en fin plante, hvor du eventuelt selv vælger en krukke til, som du tænker passer ind i parrets hjem. Denne gave fås i mange forskellige prisklasser – hvad enten du besøger den lokale blomsterbutik, bestiller online eller smutter forbi din lokale købmand.

Chokolade

Stort set alle kan lide chokolade og det fås med mange forskellige smage og i mange forskellige prisklasser. Det er også noget i kan hygge sammen med efter festmiddagen eller lade være til en anden god gang, hvor familien skal have sig en hyggelig aften med lidt sødt til.

Pynt til hjemmet

Med denne klassiker går du ikke galt i byen. Det kan være en fin vase, et ophæng eller nogle lysestager. Det kan variere meget men overvej anledningen – er det for eksempel op til jul kunne noget fint julepynt være en god idé. Den perfekte idé til mange anledninger og prisen for sådan en gave kan fås i alle prisklasser.

Brætspil

Et sikkert hit til en hyggelig aften. Et brætspil er altid en sjov gave som samler familien. Det kan gives til både ham, hende eller et par og der findes en væld af forskellige brætspil. Det klassiske voksenspil Bezzerwizzer eller det sjove spil Hint (hvilket også fås til hele familien nu) kunne være en mulighed.

Oplevelser

Her er der noget for enhver smag. Både til kvinden, til manden og til dem som par eller familie. Du finder alt indenfor oplevelses-kategorien, hvad end det skal være wellness, gourmet, et adrenalinrush eller andet. Priserne er fra 100 kroner, hvor du også blot kan give et gavekort dertil så parret selv kan vælge hvad de lyster.

Læs også:  Idéer til bryllupsgave

Gavekurv

En lækker gavekurv med forskellige ting i er en meget god ide. Du kan lave en selv eller købe en færdig. Der fås mange forskellige slags gavekurve men oftest er der gerne en masse lækkert i til at forkæle ganen med. Den er i den lidt dyrere ende af værtindegaver, men vil helt sikkert falde i god ”smag” hos modtageren.

Vin

En god flaske vin er også en af de mere traditionelle værtsgaver, og kan gives til mange anledninger. Den er ganske uformel og falder i god jord ved de fleste. Hvad enten det er en god flaske vin fra Frankrig, Italien eller måske en lokal dansk vin. En flaske vin fås også i forskellige prisklasser, så det er op til dig hvor meget du vil give for.  

Salt & Pebersæt

Der findes mange forskellige slags salt og pebersæt og det er noget vi alle kan bruge. Hvorfor ikke give sådan et til værtsparret – du kan eventuelt vælge det rustikke sæt fra Peugeot i træ eller bevæge dig mere over i det klassiske stilrene sæt fra Stelton. 

Kaffe

De fleste i Danmark drikker kaffe, så hvorfor ikke give en god pose kaffe. Du skal her bare huske på om hvorvidt kaffen skal kværnes eller købes i hele bønner. Du kan købe kaffe ved en lokal specialbutik eller online – og så er den i den billigere prisklasse. Du kan også vælge at kombinere den med en æske chokolade eller nogle gode lakridser til. 

Te

Er værten eller værterne mere til te, kan en fin og velsmagende pose te være en sød gaveidé. Måske du vælger en lidt sjov og atypisk smag som værten kan nyde. Du finder te i en specialbutik eller online, hvor du bliver mødt af et stort udvalg af lækker og ikke mindst velduftende te. 

Læs også:  Gave til nybagt far

Badeprodukter eller anden personlig pleje

Denne gave er måske mest til kvinden men er en perfekt gaveidé som de flest bruger i dagligdagen. Du kunne for eksempel give en lækker badesalt, en body scrub eller en velduftende creme. Det er noget der helt sikkert, egner sig som den perfekte værtindegave i hvert fald, og så fås det i mange forskellige prisklasser. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You May Also Like